Arriba

Btv: El primer Fabcafè d’Europa obre les portes a Barcelona

btv entresd

Btv: El primer Fabcafè d’Europa obre les portes a Barcelona

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Aquest dijous s’inaugura a la ciutat el primer FabCafè d’Europa. Es tracta d’un espai pioner, creat pel col·lectiu creatiu Makers of Barcelona, que combina la restauració i la fabricació digital.

Així, mentre es pren un cafè o s’esmorza, es poden imprimir objectes en tres dimensions. Els responsables de l’espai asseguren que iniciatives com aquesta fan de Barcelona una ciutat puntera en l’ús de la tecnologia d’impressió 3D.

L’espai on es va instal·lar la seu de Makers of Barcelona (MOB) fa uns anys semblava estar predestinat pel que ha acabat passant avui. Diverses tipografies que s’estampaven en una fàbrica tèxtil recorden el passat d’aquest local on, a partir d’aquest dijous, s’hi podran imprimir objectes en tres dimensions o gravar logotips o missatges sobre tot tipus de superfícies. De fet, aquest espai ja estava sent utilitzat com a laboratori de fabricació digital pels membres del MOB, una comunitat de cotreball formada per un centenar d’artistes, emprenedors i dissenyadors. Fins ara, aquestes màquines només les utilitzaven ells, però amb elFabCafè es vol difondre aquesta tecnologia entre els més profans i, de passada, rendibilitzar una infraestructura que ja estava en marxa.

Aquest bar de fabricació digital, a banda de cafetera i magdalenes, ofereix la possibilitat d’utilitzar tres impressores digitals i una talladora làser d’última generació. Els preus són assequibles perquè, de no ser així, no tindria sentit parlar de la democratització d’aquesta tecnologia. Imprimir la petita figura d’un conill, d’uns quatre centímetres d’alt per 2,5 d’ample, costa 5,80 euros. El preu es fixa tenint en compte els grams que cada figura, és a dir que, com més gran és la peça, més car ens sortirà imprimir-la.El cost fix per impressió és de, com a mínim, 5 euros: el que costa que un tècnic enviï l’ordre des de l’ordinador fins la impressora 3D. A partir d’aquí, cada gram costa 20 cèntims d’euro. I durant el temps d’espera (mitja hora o més), cafè i dolços per als clients, als quals es convida a intercanviar experiències creatives en el mateix espai.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/03/27/fabcafe-barcelona-bailen-primer-europa/

 

Maria Torras
http://entresd.es/

 

Sin comentarios

Publicar comentario

Atención: mediante el envío de este formulario confirmas haber leído y aceptar el Aviso Legal.